Menkemaconcert groot succes

24 juli 2013 Door Brassband Immanuël

Op vrijdagavond 12 juli werd bij de Menkemaborg in Uithuizen een bijzonder concert gegeven. De avond werd georganiseerd door Geref. Brassband Immanuël, medewerking werd verleend door het strijkorkest Gárdonyi Zoltán uit Hongarije en Bob Heidema. Met naar schatting 600 bezoekers stond het hele voorplein bij de borg vol.

Immanuël opende om half negen het programma met Festmusik der Stadt Wien van Strauss. Dit werk paste goed in de programmering van het strijkorkest die opende met een Sarabande van Händel. Dit licht-klassieke karakter werd anders met de komst van gastzanger Bob Heidema. Voor Heidema stonden er alleen liedjes van Ede Staal op het programma, Als Mien toentje en Het is nog nooit zo donker west. Hij werd afwisselend begeleid door beide orkesten.

Voor de muzikanten van Gárdonyi Zoltán was het concert de afsluiting van een geslaagde week bij Immanuël. Na concerten in Amsterdam, Delfzijl en Groningen was het concert bij de Menkemaborg het muzikale hoogtepunt van de week. Het publiek was duidelijk enthousiast over de jonge musici. Na de swingende 2 Mexican hat dances kregen de strijkers terecht een staande ovatie.

De avond werd afgesloten met twee toegiften, welke speciaal voor deze avond voor de gezamenlijke orkesten was geschreven. Na de Radetzky March kon het publiek meezingen met drie coupletten van het Grunninger Volkslaid. Met de heerlijke zomeravond, de prachtige entourage en het enthousiaste publiek kan Immanuël terugkijken op een zeer geslaagd concert.