Geslaagd voorjaarsconcert met huldiging 4 jubilarissen

3 maart 2014 Door Brassband Immanuël

Afgelopen zaterdag gaf Brassband Immanuël voor een goedgevulde zaal haar voorjaarsconcert. Het publiek genoot zichtbaar van de veelzijdige avond. Naast de A-band en jeugdband waren de solisten op dwarsfluit en gitaar een succesvolle afwisseling in het programma.

Na het succesvolle kerstconcert heeft dirigent Jan Werkman de stijgende lijn vast weten te houden en dat was te horen afgelopen zaterdag. De band opende de avond groots met het Valerius Intrada. Daarnaast werd de technische mars Mercury ook fris en met overtuiging gespeeld. Naast dit muzikaal geweld liet de band ook horen zeer zacht te kunnen in het ingetogen koraal Holy, Holy, Holy.

Na het eerste blokje van de A-band was het de beurt aan de jeugd. Het enthousiasme was direct te horen in de vlotte mars March Along. Na het koraal Aurelia soleerde Maurice Doornbos in Another Day, die de jonge cornettist met veel beheersing speelde. De jeugdband sloot af met Blaas er op los. Hierin was de hoofdrol weggelegd voor Michel Wieringa, Date Scholtens, Jelien Dijkstra en Jens Bakker, leerlingen van de blazersklas aan de Dr. Damschool. Het publiek waardeerde het optreden van de jeugdige muzikanten met een daverend applaus!

Tijdens het concert werden ook vier jubilarissen in het zonnetje gezet.05-04-2014 VJC Geref.Brassband Immanuel-1346 Rene van Dijken, Annique Doornbos en Deborah Kamminga (12,5 jaar) en IJsbrand Ungersma (25 jaar) kregen een speldje van de bond, als waardering voor de inzet in de afgelopen jaren.

Na de pauze stonden de gastsolisten op het programma. Thijs Kevenaar speelde het bekende Schindler’s List, naar de gelijknamige film. Onder superzachte begeleiding van Immanuël speelde de gitarist de langzame en gevoelige melodie. Evenals gitaar en brassband is dwarsfluit en brassband ook geen gebruikelijke combinatie. Toch kreeg Marit Hille Ris Lambers met haar stralende klanken het publiek enthousiast, in het 3-delige werk Concertino.

Tussen beide solisten door speelde Immanuël nog de muziek van de film Gladiator. Met de spectaculaire beelden op de beamer, was dit een voorproefje op het film- en musicalconcert van 20 juni a.s. Overdag wordt dan het Mysterie van het verdwenen geluid gespeeld, waar alle basisscholen uit Eemsmond voor uitgenodigd zijn. ’s Avonds wordt een concert met bekende film- en musicaltitels voor breed publiek georganiseerd.

Immanuël sloot af met het swingende Salamanca, waarmee kon worden teruggekeken op een succesvol concert!