privacy policy

Privacy Policy

Algemeen

Brassband Immanuël hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Brassband Immanuël houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt; deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy Policy;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens; Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als brassband Immanuël zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze Privacy Policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

 

Verwerking van persoonsgegevens van leveranciers/opdrachtnemers

Persoonsgegevens van leveranciers/opdrachtnemers worden door brassband Immanuël verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratief doeleinde
  • Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen
  • Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De overeengekomen opdracht

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan brassband Immanuël de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voor- en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • (Zakelijk) Telefoonnummer
  • (Zakelijk) E-mailadres
  • IBAN

Uw persoonsgegevens worden door brassband Immanuël opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en):

  • Gedurende de looptijd van de overeenkomst en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

 

Verwerking van persoonsgegevens van verenigingsleden

Persoonsgegevens van verenigingsleden worden door brassband Immanuël verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Ledenadministratie
  • Oudleden administratie
  • Contributieheffing en extra incasso’s
  • Informatieverstrekking
  • Uitnodigingen voor bijeenkomsten
  • Opgave wedstrijden (indien van toepassing)
  • (Gemeentelijke) subsidie aanvragen (indien van toepassing)
  • Inschrijving als bestuurslid bij KvK (indien van toepassing)
  • PR maken via (social) media (website, facebook, instagram, twitter, dagbladen, tijdschriften)
  • Hotel overnachtingen boeken
  • Consumptielijst repetitielocatie

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Lidmaatschapsovereenkomst

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan brassband Immanuël de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voor- en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IBAN
  • Foto

Uw persoonsgegevens worden door brassband Immanuël opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en):

  • Gedurende de periode dat men lid is van de vereniging en daarna in de oud-leden administratie en de financiële administratie voor max. 7 jaar.

 

Verwerking van persoonsgegevens van club50 leden, sponsoren, donateurs

Persoonsgegevens van club50 leden, sponsoren, donateurs worden door brassband Immanuël verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Uitnodigen voor concerten middels vrijkaart(en) als tegenprestatie club50
  • Periodiek toesturen van nieuwsbrief via e-mail als tegenprestatie club50
  • Incasseren van overeengekomen bedrag club50
  • Sturen factuur sponsoren voor overeengekomen bedrag sponsoring
  • Tonen bedrijfslogo van sponsoren op website, op beamer of in programmaboekje tijdens concerten

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Club50: lidmaatschapsovereenkomst met handtekening
  • Sponsor: mondelinge overeenkomst
  • Donateur: mondelinge overeenkomst

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan brassband Immanuël de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voor- en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IBAN (indien van toepassing)
  • Bedrijfsnaam (indien van toepassing)
  • Bedrijfslogo (indien van toepassing)

Uw persoonsgegevens worden door brassband Immanuël opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en):

  • Gedurende de periode dat men gezien wordt als club50 lid, sponsor of donateur van de vereniging.

 

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de internetomgeving van het AVG-programma
  • Aanvragen subsidies
  • Inschrijven wedstrijden
  • Consumptielijst repetitielocatie

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

 

Binnen de EU

Wij verstrekken alleen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU, wanneer de vereniging hiertoe verplicht is wegens het deelnemen aan een wedstrijd of het geven van een concert in betreffend land.

 

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

 

Bewaartermijn

Brassband Immanuël bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

 

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen:

  • Alle personen die namens brassband Immanuël van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze leden zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

 

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

 

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

 

Vragen

Als u naar aanleiding van onze Privacy Policy nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op.

 

Contactgegevens

Brassband Immanuël Stoitswegje 11 9983 PJ Roodeschool info@brassbandimmanuel.nl