Prima prestatie Brassband Immanuel

Brassband Immanuel o.l.v. Jan Werkman heeft tijdens de Nederlandse Brassband kampioenschappen een prima prestatie neergezet. De kampioenschappen worden jaarlijks gehouden in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

De band kwam voor het eerst uit in de derde divisie, een divisie hoger dan voorgaande jaren. De bands uitkomend in deze divisie speelden allen het werk  “Viking Age” van de componist Thierry Deleruyelle. Het werk neemt je mee in de tijd van de Vikingen, wat in 4 verschillende thema’s muzikaal  wordt weergegeven. Een stuk met een forse uitdaging voor de band, er zit veel afwisseling in de muziek. Episodes met zeer luide muziek en veel slagwerk werden afgewisseld met zeer ingetogen muziek met enkel een solist. Toch heeft de band dit werk heel goed uitgevoerd, het werd door de jury gewaardeerd met maar liefst 91 punten, goed voor een verrassende tweede plaats!  De jury schreef over zeer mooie episodes en een prachtige klank in de band. Band en dirigent zijn dan ook erg tevreden.

Het volgende optreden van Brassband Immanuel is het kerstconcert in samenwerking met het Christelijk Zoutkamper mannenkoor, op 15 december. Locatie het Anker te Uithuizermeeden.