Jeugd Immanuël entertaint publiek

De jeugdband van Immanuël heeft zaterdag in een praktisch volle zaal in Rehoboth een muzikale en ook vermakelijke avond bezorgd. Naast de jeugdband waren een tiental andere instrumentalisten te horen, waardoor een gevarieerd programma ontstond.

De jeugd begon de avond met Slaidburn, een typische Engelse mars, waarmee de toon van de avond was gezet: de jeugd had er zin in! Het programma voor de pauze stond vooral in het teken van de verschillende dieren uit Carnaval de Animaux. De kleding was hier op aangepast, waardoor diverse jeugdleden in onesies rondliepen als panter, tijger, pinguïn, bij, kip en flamingo. In het dierenrijk van Saint Saens hebben de olifant en de zwaan een hoofdrol gekregen in de vorm van een solo. Deze werden bij de jeugdband van Immanuël op een muzikale wijze vertolkt door respectievelijk Edward Doornbos en Jelien Dijkstra.

Tussen de blokjes van de jeugdband stonden diverse solo’s op het programma. Zo maakten Alje Zwijghuizen op piano, Meike Bos en Miranda Bos op marimba en fluitiste Janiek Weening met begeleiding van Ilja de Goede op piano indruk met prachtige optredens. Ook na de pauze wisten de gitaristen Arjen Visser en Jasmijn Dijkinga en pianiste Daniek Visser het publiek te boeien met mooie muziek. Muziekschool Hunsingo was hofleverancier, alle genoemde solisten volgen hier de opleiding. De laatste solisten van de avond waren Richard en Annely Visser. Vader op trombone en dochter op bugel imponeerden met het technische Rondo Romantica.

Na de pauze speelde de jeugdband in het eerste blokje een aantal delen uit Bliss van Jacob de Haan. Dit stuk is een echte testpiece en zal worden gespeeld op het muziekfestival op Borkum, waar de jeugdband komende zomer weer aan mee zal doen. In het rustige deel waren de hoofdrollen weggelegd voor Robert Postma op bariton en Annely Visser op bugel.

De jeugdband liet het publiek aan het eind van het concert genieten van diverse operastukken. De dierenkleding was hiervoor weer ingewisseld voor nette, chique kleding. Presentatrice Marijke Visser leerde het publiek de achtergrond van verschillende operawerken als March from Aida en Ride of the Valkyries. Na het Encore! van George Bizet waardeerde het publiek de jeugd met een luid applaus en een staande ovatie, waarmee een prachtige avond werd afgesloten.