Immanuël haalt symfonieorkest naar Eemsmond!

Op 27 mei organiseert Brassband Immanuël een dubbelconcert, als gast is het Veenkoloniaal Symfonieorkest uitgenodigd. Locatie is de Scherphornzaal, Tjarietweg 2 in Uithuizermeeden.

Een symfonieorkest is zelden te horen in Eemsmond en dat is voor Immanuël de aanleiding geweest om het Veenkoloniaal Symfonieorkest (VKSO) uit te nodigen en gezamenlijk een concert te geven. Het VKSO is een orkest met ongeveer 75 leden, een mix van getalenteerde amateurs, studenten aan het conservatorium en professionele musici. De muzikale leiding is in handen van Lubertus Leutscher.

Het project past voor Immanuël in concerten als het Menkemaborgconcert en de voorstelling de Ridder van Stenhoesheerd. Mede door deze projecten werd begin dit jaar de Culturele Prijs 2016 van de gemeente Eemsmond gewonnen.

Voor 27 mei zullen beide orkesten een flitsend programma neer zetten. Er komt klassieke muziek van Liszt en Verdi voorbij, maar ook muziek uit de films Star Wars en Backdraft. Het VKSO zal ook nog samen met leerlingen van muziekschool Hunsingo een tweetal stukken spelen; voor de jonge muzikanten een unieke kans om in een groot symfonieorkest te spelen!

Het concert begint om 19.45 uur. De toegang is gratis, reserveren is niet mogelijk. Voor meer informatie kan contact worden gezocht via info@brassbandimmanuel.nl.