Dirigent

Sinds oktober 2013 staat Brassband Immanuël Eemsmond onder leiding van dirigent Jan Werkman (Kruisweg, 1985). Hij begon op 7-jarige leeftijd met het bespelen van de bugel. Op 11-jarige leeftijd begon Jan met orgel spelen. Als 14-jarige was hij kerkorganist in drie kerken en begeleider van diverse koren en ensembles in de provincie Groningen. Op zijn 17e begon hij met het dirigeren van enkele koren.

Na zijn Atheneumopleiding begon Jan in 2004 met de studie Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij volgde één jaar het bijvak orgel bij docent Theo Jellema. Toen Jan in 2005 ook met de opleiding HaFaBra-directie begon, wisselde hij naar het bijvak bugel. Jan sloot in 2008 de opleiding Docent Muziek af.

Tijdens zijn studie HaFaBra-directie, waar hij les kreeg van Tijmen Botma en Klaas van der Woude, is Jan dirigent geweest van diverse koren en orkesten in de provincie Groningen. In 2009 behaalde Jan zijn HaFaBra-directiediploma.

Naast dirigent van Immanuël is Jan als dirigent ook verbonden aan de Geref. Brassband Groningen (GBG) (2009), CMV Tida Kira te Munnekezijl (2015) en sinds eind 2016 2e dirigent bij Concordia Middelstum.

Daarnaast is hij verbonden als docent aan de muziekschool ‘De Wâldsang’ te Buitenpost, muziekschool ‘Hunsingo’ en muziekschool IVAK te Delfzijl en verzorgt hij de jeugdopleiding bij de Gereformeerde Brassband Groningen, Geref. brassband Immanuel Eemsmond, CMV ‘Wilhelmina’ uit Leens en CMV ‘Concordia’ uit Middelstum.

Tevens verzorgt hij koperprojecten in het basisonderwijs.

Met’ Tida Kira’ werd hij in 2016 2e op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in de 3e divisie.

Tevens in 2016 won hij met brassband De Bazuin B het Vlaams Open Brassband Kampioenschappen te Mechelen in de 2e divisie.

In 2014 en 2016 werd hij met brassband ‘Immanuël’ Nederlands Kampioen in de 4e divisie.

Met de GBG werd hij in 2016 Kampioen en in 2013 en 2014 2e op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in de 3e divisie.

In 2013 werd hij met Sereno Baflo Nederlands Kampioen op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in de 5e divisie.

Jan-1 verkleind