Concert met Veenkoloniaal Symfonieorkest groot succes

Brassband Immanuël kan weer een concert toevoegen aan het rijtje succesvolle projecten. Samen met het Veenkoloniaal Symfonieorkest werd zaterdag een hoogstaand concert neergezet. Beide orkesten, samen ongeveer 100 muzikanten, bezorgden het publiek een prachtige muziekavond.

De keuze voor de Scherphornhal is qua akoestiek niet voor de hand liggend. Toch heeft Immanuël met mede organisator Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden hiervoor gekozen. Het doel om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken met klassieke muziek was een voorwaarde. Dit doel kon ook mede bereikt worden doordat met hulp van subsidieverstrekkers geen entree gevraagd hoefde te worden. Hierdoor konden, ondanks het mooie weer, naar schatting circa 400 bezoekers genieten van een symfonieorkest in Eemsmond, iets wat als redelijk uniek bestempeld kan worden.

Ook zo’n 20 leerlingen van de muziekschool Hunsingo zijn een ervaring rijker: meespelen in een groot symfonieorkest. Na twee repetities konden de leerlingen op het concert New York, New York en filmmuziek Moonriver meespelen. Voor de leerlingen is dit een enorme stimulans, waardoor de samenwerking met het orkest wellicht een vervolg krijgt.

Het VKSO bracht een divers programma ten gehore. Zo kwam het bekende Les Preludes van Liszt voorbij en wist men het publiek te vermaken met muziek uit de film Star Wars. Met de verschillende instrumentgroepen kan het orkest veel klankkleuren laten horen, waardoor het publiek geboeid zat te luisteren.

Dat Brassband Immanuël ook in een muzikale flow zit was te horen in de ouverture Nabucodonosor. Ook in het verstilde Adagio for Strings werd mooie muziek gemaakt. Een van de hoogtepunten van de avond was de solo The Green Hill met Jojanneke Bos op euphonium.

De avond werd gezamenlijk afgesloten met de Florentiner Mars, wat beide orkesten een staande ovatie opleverde.